5. august 2014
Toortatra-kakaokreem
Kui retsept on vaja jonksu saada, tuleb seda vahetevahel mitmeid kordi katsetada, enne kui kõik maitsed paika saavad. Nii juhtus ka selle kakaokreemiga, mis tähendas, et meil külas olev Mallu pidi seda rohkem kui ühe korra sööma. Samas ta väga just ei nurisenud :) Rainer oli samuti rahul, sest kreem meenutab natuke kodust kohupiimadesserti, mida ta Eestis olles alati sööb.
Selle magustoidu tegemiseks on vaja asju ette planeerida, kuna tatar tahab leotamist ning banaan külmutamist. Muidu on aga retsept kahele sööjale selline.
– 100 g toortatart (leotatud)
– 2 küpset banaani (sügavkülmutatud)
– 2 spl kakaod
– 2 spl mett või agaavisiirupit
– 2 spl vedelat kookosõli
– 1 tl naturaalset vaniljeekstrakti
5 või rohkem tundi enne planeeritavat kokkamist mõõda kaussi 100 g toortatart, kata see veega ning pane külmkappi. Seejärel viiluta banaanid, pane kilekotti ning aseta kott sügavkülma. Kui tatar on ligunenud ning banaanid külmunud, on aeg purustamiseks. Selle retsepti õnnestumise tarvis on vaja ühte võimsat köögikombaini, mille anuma maht väga suur ei oleks. Kellele meeldib ise pähklikreeme teha, siis ilmselt on mõni selline köögividin juba kodus olemas. Juttude järgi ajab saumiksergi asja ära, kuid kreemisema tulemuse saamiseks soovitan siiski väikest köögikombaini kasutada (tulevad tihtipeale koos saumiksriga ühes komplektis).
Kõigepealt võta sügavkülmutatud banaanid ja lase kombainis kreemjaks. Selline purustamine võib võtta mitu minutit aega, enne kui pehme jäätise tekstuurini jõuda. Juhul kui banaan üle purustamisnõu laiali plahvatab, lükka puru tagasi anuma seintelt alla tera juurde. Veidi kannatust! Kui kohev banaanikreem on valmis (ja suudad end tagasi hoida selle niisama ärasöömisest), pane juurde teised koostisained. Äraligunenud tatar on limane, nii et enne töötlemist uha seda sõelal rohke veega. Lisa banaanidele tatar, kakao, vedel kookosõli, vaniljeekstrakt ja mesi või agaavisiirup (viimast eelista, kui tahad päris toorvegan versiooni desserdist, muidu vali mesi). Blenderda kõik ühtlaseks. Serveeri pisikestes kausikestes koos värskete marjade või muu meelepärasega.
Järgmise korrani!
Comments : 5 Posted in : Kõik retseptid, Toortaimetoidud on by : mekutaja Sildid: agaavisiirup, banaan, gluteenivaba, kakao, kiudainerikas, kookosõli, magustoit, mesi, toortatar, vanilje, vaniljeekstrakt
Kommentaarid : Toortatra-kakaokreem
Imemaitsev, kerge ja kreemine dessert! Olen heameelega edaspidigi retseptimeistri katsesuu ;)
Mul juba tatar liguneb … ;)
:)
Anna teada, kuidas välja tuli!
Sai lõpuks valmis, tasub oodata küll. :)
Ma olen tulemusega väga rahul. Kreemine on küll. Huvitav maitse. Muidu tatart pole harjunud sööma, aga see kombinatsioon on päris hea. Ilmselt hakkab üsna tihti minu menüüs olema.
Ootan huviga juba, mida järgmiseks saan katsetada. :)
Mhmh, meil on see ka üsna tihti menüüs. Nii tore, et meeldis ja välja tuli.
Midagi uut tuleb kindlasti juba varsti ;)