9. aprill 2020

Mustikatoorkook

Jällegi üks lapsesõbralik kook. Ja minu arvates on seda kohe eriti lihtne valmistada, kui kodus on olemas korralik köögikombain.

See retsept nägi ilmavalgust minu lapse tõttu. Hakkasin juba mõned nädalad enne noorhärra 3-aastast sünnipäeva küsima, mis ta oma tähtsaks päevaks saada tahab. Lootsin muidugi teada saada, mida talle kinkida. Aga selle asemel, et mingit uut vidinat või mängu küsida, soovis ta hoopis mustikakooki. Ja ka järjepideva kingisoovi uurimise järel ei saanud ma muud vastust kui mustikakook. Nii nägigi ilmavalgust mustikatoorkook.

Pane tähele, et India pähkleid peab leotama vähemalt viis-kuus tundi. Lisaks peab valmis kook külmkapis vähemalt üle öö tahenema. Seega varu koogi tegemiseks aega. Kuna tegemist on hooajavälise koogiga, s.t metsamustikaid ju saada pole, siis kasutasin sisuna külmutatud marju ja kaunistusena kultuurmarju. Kurb küll, aga midagi pole teha, kui keset aprillikuud on väga vaja mustikakooki.

 

Mustikatoorkook

kuuele kuni kaheksale

 

Põhi

  • 100 g puhastatud datleid
  • 100 g mandleid
  • 50 g Kreeka pähkleid
  • 1 spl külmpressitud kookosõli

Kreem

  • 250 g India pähkleid
  • 130 g puhastatud datleid
  • 380 g metsamustikaid (sulatatud ja nõrutatud 450 grammist mustikatest)
  • 2 suurt küpset banaani

Kaunistuseks

  • marju

 

  1. Leota India pähkleid umbes kuus tundi kuni üle öö. Kui kasutatud külmutatud mustikaid, pane umbes 450 g mustikaid sulama.
  2. Järgmisel päeval pane 20 cm lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaberit ja jäta vorm ootele.
  3. Kõigepealt valmista põhi. Pane kõik koostisosad köögikombaini ja purusta põhjamassiks. Suru saadud mass kõvasti lahtikäiva vormi põhja.
  4. Seejärel tee valmis mustikakreem. Pane kõigepealt India pähklid köögikombaini ja lase kreemjaks. Lisa kõik muud kreemi koostisained. Kui kasutad jääkapist võetud mustikaid, nõruta need ära, sest muidu jääb kreem liiga vedel. Vurista, kuni oled saavutanud kreemja tekstuuri.
  5. Vala kreem põhjale ja kaunista marjadega. Tõsta kook üle öö külmkappi. Head isu!

IMG_4661

Ilusat neljapäeva õhtut

logo_v2_2C1608_PNG_small

Print Friendly, PDF & Email

Comments : 2 Posted in : Kõik retseptid, Täistaimetoidud, Toortaimetoidud on by : mekutaja Sildid: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentaari

Kommentaarid : Mustikatoorkook

  • Inga
    10. aprill, 2020 kl 09:57

    Tere, kallis Mekutaja!
    Hea, et sa annad retsepti. Nägin, kui isukalt ja naudinguga sünnipäevalaps seda kooki sõi! Teen ise ka, aga peale panemiseks poodi ei lähe mustikaid otsima. Mõtlen, et võib ka külmunud mustikaid enne veidi sulatada ja siis peale panna. Mul maasikaid ka veidi alles!
    AITÄH1
    Mana

    • 12. aprill, 2020 kl 08:49

      Ma arvan, et kook sobib hästi nii maasikate kui ka mustikatega, aga kindlasti sulata marjad enne ära, muidu jääb tulemus väga vesine.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga