7. juuli 2015
Avokaado-maasika-basiiliku-koriandrisalat
Teate küll neid suveõhtuid, kui töölt tulles ei viitsi midagi suurt tegema hakata ning kuumuse pärast rasket ei tahagi. Allolev salat on just selliseks puhuks sobilik. Eriti, kuna praegu on maasikahooaeg ning värsket rohtu kõik kohad täis. Eriti veab neil, kel kõik libled omal aias, potis, kastis, peenral käepärast on.
Siinses salatis loovad peanoodi maasikad, avokaado, basiilik ja koriander. Tõeliselt suurepärane kooslus. Kõik muu vinegretist kuni t(š)illi ja lehtpeedini toetavad algset harmooniat. Lõpuks veel päevalilleseemnete mõnus krõmps. Tasub katsetamist.
Avokaado-maasika-basiiliku-koriandrisalat
Kerge suvesalat kahele
Marineerimiseks:
– 100 g värskeid maasikaid
– tilluke peotäis värsket basiilikut
– pisike peotäis värsket koriandrit
– tsipake värsket tilli
– väike tšillipipar
– 1 laimi värskeltpressitud mahl
– 2 ml Himaalaja roosat soola
– 15 ml mahedamaitselist külmpressi-oliiviõli
– 15 ml vedelat magusainet (nt mett või kookosõienektarit)
Lisaks:
– 1 suur küps avokaado
– tagasihoidlik peotäis lehtpeedi lehti
– vars rohelist sibulat
– 15 ml päevalilleseemneid
Puhasta maasikad ja lõika veeranditeks. Haki värske basiilik, koriander ja till peeneks ning viska maasikatele peale. Sega eraldi kausikeses laimimahl, sool, oliiviõli ja mesi. Haki sinna sisse ka tšillipipar (pisi-pisikeste tükikestena). Mõtle, kas tahad seemned sisse jätta või mitte. Ma soovitan kõik ära kasutada. Maitse, kas marinaad on sulle meelepärane. Kui jah, siis vala see maasikatele peale ning aseta nõu külmkappi. Marineeri vähemalt pool tundi, aga võimalusel kauemgi. Mida pikemalt marineerid, seda tugevam maitse maasikatele külge jääb. Viimasel korral, kui salatit tegin, marineerisid maasikad terve ööpäeva. Vot need tulid alles tulised marjad! Aga väga hääd sellegipoolest.
Kuni maasikad maitsestuvad, kuumuta teflonpann ning rösti kuival pannil supilusikatäis päevalilleseemneid. Kui seemned saavutavad kuldse jume, võta need tulelt ning jäta jahtuma.
Nüüd puhasta ära avokaado ja lõika see kuubikuteks. Haki valmis ka peedilehed ja roheline sibul.
Kui aeg möödas, sega kokku marineeritud maasikad ning avokaado ja lehtpeet. Aseta salat taldrikutele ja pudista üle päevalilleseemnetega. Kõrvale näiteks kerge puuviljane shandy. Head isu!
Järgmiste maasikateni
Posted in : Elust enesest, Täistaimetoidud on by : mekutaja Sildid: avokaado, gluteenivaba, Himaalaja roosa sool, kiire, kiudainerikas, koriander, laim, laimimahl, laktoosivaba, lehtpeet, lihtne, lõuna- ja õhtusöök, maasikad, mesi, oliiviõli, päevalilleseemned, roheline sibul, salat, soolane toit, till