24. märts 2017
Hommikused täistera-maisimannamuffinid
Mulle meeldivad hommikusöögid ja brantšid. Olgu need siis pere- või sõprade ringis. Mulle meeldib hommikusi koosolemisi nii ise korraldada kui neid ka väljaspool kodu nautida. Kopenhaagenis on väga populaarne käia nädalavahetustel väikestes kohvikutes, mis fikseeritud summa eest klientidele 3, 5 või 7 pisikese käiguga hilist hommikusööki pakuvad. Need käigud saab ise menüükaardilt välja valida, komplekteerides endale just sel momendil meelepärase eine. Tavaliselt on sellised väikesed kohvikukesed laupäeviti ja pühapäeviti puupüsti rahvast täis ja tihtipeale tuleb hommikusöögi nimel pool tundi kuni tund aega elavas järjekorras oodata (reserveeringuid vastu ei võeta). Üldiselt aga peaks ütlema, et ootamine tasub end ära. Eriti nt meie kodu lähedal asuvates kohtades Wulff & Konstali ja Mad & Kaffe. Need on kaks ülimalt õdusat kohta Ida-Amageril, kuhu kindlasti minna soovitan.
Nagu aga mainisin, pean lugu ka ise hommikueinete valmistamisest. Üldiselt praeguseks juba tean, millised söögid inimestele eriti hästi peale lähevad ja seega on brantšiks valmistumine minu jaoks väga lihtne. Üks vaieldamatu lemmik on juba pikka aega olnud maisijahumuffinid, mille retsepti täna jagan. Küpsetise saab üks-kaks-kolm valmis, sest tõepoolest võtab ainete mõõtmine ja kokku segamine ainult kümmekond minutit aega. Poole tunniga on ahjusoojad hõrgud keeksikesed laual. Täistaimsed ja täisteralised veel puha.
“1-2-3 ja valmis” täistaimsed täistera-maisimannamuffinid
6 jämedakoelist keeksikest
Kuivained
- 100 g maisimannat (polentat)
- 100 g täisteranisujahu (jämeda jahvatusega)
- 3 ml peent Himaalaja roosat soola
- 2 ml soodat
- 1 ml küpsetuspulbrit
“Märgained”
- 100 ml magustamata sojapiima
- 5 ml õunaäädikat
- 100 g magustamata õunapüreed
- 80 g heledat agaavisiirupit
- 30 g neutraalse maitsega taimeõli
- Kõigepealt kuumuta ahi 160 kraadi juurde.
- Vooderda 6 muffinipanni pesa muffinipaberitega (muffinipanni pesad on mul läbimõõduga 6,4 cm).
- Mõõda kaussi kõik kuivained ja sega korralikult omavahel läbi. Veendu, et oled jaole saanud kõikidele küpsetuspulbris ja soodas peituvatele klompidele. Vastasel juhul võib küpsetise mõni amps hiljem üsna ebameeldiv olla.
- Võta üks klaas ja mõõda sinna sisse sojapiim. Lisa piimale õunaäädikas ja lase sel hetk pakseneda (sojapiim muutub nüüd hapupiima sarnaseks).
- Kaalu ülejäänud “märgained” kuivadele juurde, lisa ka sojapiima-äädikasegu ja sega kõik omavahel korralikult läbi. Samas ole ettevaatlik, et sa tainast üle ei segaks. Nagu ikka, siis täistaimsed küpsetised ei talu liigset vintsutamist. Jaga tainas võrdselt kuue muffinivormi vahel. Väga mugav on mõõtmiseks kasutada jäätisekulpi.
- Kui ahi on soovitud temperatuuri saavutanud, pane pann ahju keskossa ja küpseta keeksikesi umbes 25 minutit. Kontrolli küpsust hambaorgiga. Jahuta muffineid veidi ja serveeri külmpressitud kookosõliga (või võiga või moosiga või toorjuustuga).
Õdusate hommikueinete nimel
Posted in : Kõik retseptid, Täistaimetoidud on by : mekutaja Sildid: agaavisiirup, brantš, brunch, Himaalaja roosa sool, hommikusöök, keeks, keeksikesed, kiire, kiudainerikas, küpsetised, küpsetuspulber, lihtne, maisijahu, maisimanna, maisimannamuffin, muffin, muffinid, nisujahu, õli, õunaäädikas, õunapüree, rapsiõli, sojapiim, sooda, taimepiim, täistaimne, täisteranisujahu, vegan