16. juuli 2015

Pannkoogimoos maasikatega

Maasikahooaeg on peaaegu läbi, nii et kiirustage marju külma panema. Kui see on tehtud, siis tehke veidike pannkoogimoosi ka. Valmis moos villige väikestesse purkidesse, et siis mõnel pühapäevahommikul oleks hea see pannkooke küpsetades lauale panna. Sama hästi sobib moos PB&J sandwichi (e.k. MPV&M võiku? :) komponendiks, kuna moosisuhkur ja sidrunimahl tekitavad mõnusa kallerdise, mis maapähklivõiga suurepäraselt sobib.

Tegelikult on aga tegemist on vägagi klassikalise retseptiga. Teate küll, maasikad eelmisel päeval suhkruga likku, järgmisel hommikul läheb moosikeet lahti!

 

Mmmaasikammmoos pühabapannakatele

– 1 kg puhastatud maasikaid

– 500 g moosisuhkrut

– 1 suur mahesidrun

– 2 vaniljekauna

 

Pese ja puhasta maasikad korralikult ära. Seejärel kaalu välja kilo marju, pane need paksupõhjalisse potti ja lisa pool kilo moosisuhkrut. Pane potile kaas peale ning aseta anum üleöö jahedasse seisma. Proovi maasikaid mitte katki teha, need muutuvad niigi hommikuks väikesemaks (tõmbuvad kokku), ja siis on neid päris lihtne moosiks teha.

Järgmiseks päevaks on suhkur ära sulanud (noh niivõrd-kuivõrd). Kõigepealt valmista ette klaaspurgid. Otsi need välja, kuumuta ahi 100 kraadi juurde ja „küpseta“ purke ahjus umbes 20 minutit.

Samal ajal lõika vaniljekaunad pikuti pooleks, kraabi noaotsaga seemned välja ning pane nii seemned kui ka kaunakestad potti. Võta veel üks suur mahesidrun ja koori sellelt juurviljanoaga koor maha. Rõhutan siin just mahekasvatuse vilja valikut, kuna selles moosis on vaja ka koori kasutada. Koored viska moosipotti. Pigista sidrunist mahl välja ning vala ka see maasikate peale. Nüüd on kõik ettevalmistused tehtud. Pane pott tulele ja kuumuta keemiseni. Sega seda aeg-ajalt ning vajadusel koori ära vaht. Pärast umbes kümmet minutit aeglast podisemist on moos valmis purgistamiseks. Enne aga eemalda potist tühjad vaniljekestad ning sidrunikoored.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tervete maasikatega vaniljetäpiline moos

Moos purki ja kaas peale! Purgid jahtumiseni tagurpidi ja siis külmkappi/sahvrisse/keldrisse. Korras.

NB! Ära unusta seda väikeste nunnude purkide taktikat, millest rääkisin rohkem siin postituses.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja nüüd MPV&M võikule! Vaatasin just, et võrreldes USAs elamise ajaga on maapähklivõi-moosivõisai veits muutunud: sai on tumedam, maapähklivõi koosneb vaid maapähklitest ja tsipakesest soolast ning moosis on vähem suhkrut. Kui aus olla, siis on muidugi siingi moosis kohutavalt palju suhkrut, kuid pannkoogihommikutel võib seda endale lubada.

Magusat peaagu-nädalalõppu soovides

logo_v2_2C1608_PNG_small

Print Friendly, PDF & Email

Comments : 4 Posted in : Kõik retseptid, Täistaimetoidud on by : mekutaja Sildid: , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentaari

Kommentaarid : Pannkoogimoos maasikatega

  • 17. juuli, 2015 kl 11:36

    Juba tehtud!

  • 28. juuli, 2015 kl 17:19

    Kui enne oli mu pannkoogiisu talutav, siis nüüd hakkab olukord juba väljakannatamatuks muutuma. Tahaks selliseid õigeid Eesti pannkooke koos selle moosiga.

    • 28. juuli, 2015 kl 21:49

      Ega kaine mõistuse säilitamiseks muud vist aita, kui ükskord pannkoogid valmis küpsetada ja moos peale kuhjata :)

Vasta mekutaja-le Tühista vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga