27. oktoober 2014

Maiasmoka unelmate hommikusöök

Mul on kodus maiasmokk, kes vahetevahel tahab hommikusöögiks šokolaadimüslit süüa. Teil ka? No siis lugege edasi.

Uurides poes müüdavate šokolaadimüslide pakendeid, lööb silme eest kirjuks: nii palju koostis-, ja sealhulgas lisaaineid. Uskumatu lausa. Seega tundub igati mõistlik üks tummine šokolaadipomm ise kokku keerata: kalorsuse pealt on poe kraamiga samaväärne, kuid ise tehes võid kindel olla, et sisse läheb vaid head kraami täpselt oma soovi järgi.

Siinse müsli teeb eriliseks asjaolu, et eraldi õli ja lauasuhkrut ei lisata, asja ajavad ära kookospiim, -helbed, -suhkur ja banaan.

Kookospalmisuhkur on looduslik magusaine, mida valmistatakse kookospalmi õienektarist. Nektar keedetakse ja pressitakse graanuliteks ning see ei läbi rafineerimisprotsessi. Sellel suhkrul on kergelt karamelline maitse, mis sobib suurepäraselt dessertidesse. Mina kasutan seda tihtipeale mee või agaavisiirupi aseainena. Kuna kookospalmisuhkrul on madal sulamistemperatuur ja kõrge põlemistemperatuur, passib see hästi küpsetamiseks. Tegelikult keedan ka oma hommikupudrud just seda magustajat kasutades, nii et täitsa roosuhkru asemel. Palju häid vitamiine ning mineraalaineid kauba peale.

 

Šokomüsli pähklite ja jõhvikatega

– 1 purk (400 ml) täisrasvast kookospiima

– 100 g kookospalmisuhkrut

– 1 ml Himaalaja roosat mineraalsoola

– 50 g kakaopulbrit

– 2 küpset banaani

– 100 g kookoshelbeid (magustamata)

– 400 g jämedaid täisterakaerahelbeid

– 50 g pekaanipähkleid

– 50 g parapähkleid

– 100 g kvaliteetset tumedat šokolaadi

– 100 g kuivatatud jõhvikaid

 

Kuumuta ahi 180 kraadi juurde. Võta paksupõhjaline kastrul ja vala sellesse kookospiim. Mõõda juurde sool, kookospalmisuhkur ja kakao. Kuumuta madalal tulel, kuni moodustub ühtlane sume mass. Tõsta pott tulelt.

Mõõda välja kaera- ja kookoshelbed ning sega kastrulis olevaga. Purusta banaanid kahvliga ja sega samuti ülejäänud koostisosadega. Tulemuseks on kleepjas mass.

Võta suur ahjuplaat ning kata küpsetuspaberiga. Määri segu plaadil ühtlase kihina laiali ning tõsta see ahju keskele. Kogu küpsetusaeg on 50–55 minutit.

Esimesed 25 minutit lase müslil niisama valmida. Selle aja sees haki para- ja pekaanipähklid meelepärasteks tükkideks (soovitan pigem suured tükid jätta). Pärast 25 minutit ava ahjuuks ning murenda müsli väikesemateks tükkideks. Vaata, et kõik tükid peapeale saaksid keeratud. Lisa hakitud pähklid ja küpseta müslit veel 25–30 minutit. Sega seda ka vahepeal.

Peaasi, et helbed korralikult läbi kuivaksid, õige suurusega tükid saaksid ning soovitud krõbedusastme saavutaksid. Jahuta!

Jahtunud müslile haki juurde tumedat šokolaadi ja lisa jõhvikad. Tulemuseks on rikkalik ja mõnusalt šokolaadine, kuid kindlasti mitte liiga magus eine. Kui magusamat müslit tahad, peaks kookospalmisuhkrut heldemalt lisama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuulmiseni

logo_v2_2C1608_PNG_small

Print Friendly

Kommentaare : 2 Kategooria : Kõik retseptid, Täistaimetoidud Kuupäev : Autor : mekutaja Sildid:, , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentaari

Kommentaarid : Maiasmoka unelmate hommikusöök

  • müslisõber
    27. oktoober 2014, kell 09:04

    Ma sain seda postitust lugedes kohe targemaks!

  • Mallu
    28. oktoober 2014, kell 08:12

    Mmm..ka me nautisime täna maiasmoka unelmate hommikusööki. Suurepärane algus hommikule :)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga