16. mai 2015

Kinoamüsli kuivatatud rabarbriga

Nüüd tuleb üks lühike retsept selle pika postituse järel. Sedapuhku kinoaga tehtud müsli. Sobib nii valge, punane kui ka must kinoa või siis nende segu. Kes šokolaadi pelgab, võib leida aseaine. Igal juhul sobib keedetud kinoa kaerahelvestega väga hästi. Magusat ampsu aitab tasakaalustada kuivatatud rabarber.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Natüürmort rabarbri, maapirni ja spargliga (lauakaunistus konverentsil “Food for Cities”, Kopenhaagen, aprill 2015)

Kui saad, kuivata rabarberit ise. Kui seda võimalust pole, osta poest. Mina olen leidnud kuivatatud rabarberi helbekesi. Üks peotäis/purgitäis kaalub vaid 8 grammi, kuid annab kogu müsliportsule piisava hapususe.

 

Kinoa-kaeramüsli valge šokolaadi ja kuivatatud rabarberiga

– 150 g kinoad
– 300 ml vett
– 2 ml peent Himaalaja roosat soola
– 300 g jämedaid kaerahelbeid
– 50 g kookosõli
– 50 g maapähklivõid
– 50 g mett
– 200 g valget šokolaadi
– 8 g kuivatatud rabarberit (jah, terve purgitäis)

Pane kinoa, vesi ja sool potti ning keeda teravili pehmeks. Eelkuumuta ahi pöördõhu funktsioonil 170 kraadini. Kinoa keemise ajal mõõda sulatusnõusse kookosõli, maapähklivõi ja mesi. Tõsta sulatusnõu veevannile ning sega kuni saavutad ühtlase massi. Nüüd murra sinna sisse pool valgest šokolaadist ehk 100 g. Sulata kõik ühtlaseks.
Kui kinoa on pehmeks keenud (vesi ära imendunud), võta see tulelt ja sega kaerahelvestega. Seejärel lisa veevannil olnud mant ja sega kõik kokku.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning mätsi saadud mass laiali. Rösti helbeid kuumas ahjus kuni 30 minutit. Vahepeal sega kindlasti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuni helbed on ahjus, valmista ette ülejäänud ained. Riivi 100 g šokolaadi jämeda riiviga ning sega paari suure peotäie kuivatatud rabarberiga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuivatatud rabarber

Kui müsli on ahjust väljas, siis jahuta see maha ning lisa šokolaad ning rabarber.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Naudi värskete puuviljade ning jogurtiga. Magus ja hapu samaaegselt.

Olge mõnusad

logo_v2_2C1608_PNG_small

Print Friendly

Kommentaare : 2 Kategooria : Kõik retseptid, Segatoidud, Täistaimetoidud Kuupäev : Autor : mekutaja Sildid:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentaari

Kommentaarid : Kinoamüsli kuivatatud rabarbriga

  • Rellu
    18. mai 2015, kell 15:40

    Põnev mõte lisada rabarberit. Ise tegin üle pika aja vana lemmikut, mille retsept pärineb ka sinult, müsli kookoslaastude ja india pähklitega, ainult toortatra asemel said seekord kaerahelbed. Maitseb ikka väga hea:)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga